Sfatul medicului
156 accesări 16 Septembrie 2019 0 comentarii

Mâncaţi sănătos şi vă veţi simţi tot timpul bine!

Adoptaţi un regim alimentar sănătos, pentru că doar aşa veţi putea avea o inimă sănătoasă şi, desigur, o greutate normală a corpului. Totodată, susţin specialiştii, până şi starea de spirit poate fi influenţată de ceea ce mâncăm.

Spre exemplu, există anumiţi nutrieţi care pot îmbunătăţi starea emoţională a unei persoane. Acidul folic şi vitamina B12 joacă un rol important în funcţia metabolismului şi producerea de celule sanguine. Acestea influenţează producţia de dopamină şi noradrenalină. În multe cazuri, oamenii deprimaţi au niveluri scăzute ale acestor substanţe, aşa că creşterea valorilor acidului folic şi a vitaminei B12 poate creşte răspunsul la medicamente specifice pentru tratarea depresiei.

Şi triptofanul este foarte important în angrenajul corpului uman, deoarece acest aminoacid ajută organismul să producă serotonină. Triptofanul se regăseşte în compoziţia cărnii roşii, a celei de curcan, dar şi a produselor lactate.

La rândul său, magneziul este un nutrient care ajută organismul să producă energie şi contribuie la buna funcţionare a muşchilor, arterelor şi inimii. În prezent se studiază inclusiv rolul pe care l-ar putea avea suplimentele de magneziu în tratarea depresiei. Magneziul se găseşte în componenţa legumelor cu frunze verzi, nuci şi avocado.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.