Sfatul medicului
38 accesări 17 Februarie 2021 0 comentarii

Mâncați târziu? Încurajați, astfel, apariția atacului de cord

Foarte multe persoane fac greșeala de a mânca seara, mult și mai ales foarte târziu. Specialiștii spun că acest obicei poate avea un impact major asupra sănătății și longevității. De exemplu, există o legătură între ora târzie la care luați cina și o formă letală de tensiune arterială, care duce la apariția atacului de cord. Astfel, dacă luați cina după ora șapte seara, experții avertizează că nu faceți altceva decât să încurajați apariția atacului de cord.

La 24% dintre cazurile de pacienți care suferă de hipertensiune și iau cina târziu, tensiunea nu mai scade așa cum se întâmplă în mod obișnuit, cu 10% pe timpul nopții, ducând astfel la cazuri frecvente de atac de cord. Potrivit elytis.ro, riscul de atac de cord este sporit, potrivit experților, și în cazul celor care sar peste micul dejun, iar 72% dintre cei care mănâncă târziu, înainte de culcare, sunt tentați să elimine prima masă a zilei următoare din program, punându-și și mai mult în pericol sănătatea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.