18 Februarie 2019
702 accesări
0 comentarii

La ora actuală, numeroşi constănţeni sunt diagnosticaţi cu infecţii urinare, pe care le tratează cu ajutorul antibioticelor, luate deseori în exces şi chiar fără reţetă.

„Din acest motiv, avem o rezistenţă foarte mare la antibiotice şi implicit multe infecţii intestinale cu clostidrium din care s-a şi murit, pentru că s-a distrus complet echilibrul florei intestinale. Trebuie precizat că oamenii abuzează şi de medicamentele pentru stomac, pentru aciditatea gastrică. Am întâlnit bolnavi care iau de ani de zile pastile pentru stomac, în mod special pentru gastrite şi ulcer, fără a suferi măcar de aceste boli. Ei spun că le înghit pentru protecţia stomacului, dar mai ales pentru că iau multe alte medicamente de inimă, tensiune, colesterol etc.”, a declarat şeful secţiei Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Liliana Tuţă.

Specialistul a mai spus că bolnavii susţin că le iau ca să-şi protejeze stomacul, doar stomacul nu are nevoie să fie protejat dacă bolnavul nu are ulcer gastric, duodenal sau gastrită cu helicobacter.

Din acest motiv, cadrele medicale au început să se teamă să mai trateze infecţiile urinare cu antibiotice.

„Orice bolnav cu o infecţie urinară mai gravă începe să aibă tulburări intestinale sau unii ajung chiar să facă infecţii cu clostidrium, deşi noi îi tratăm aşa cum trebuie. Din păcate, aceşti pacienţi trebuie izolaţi şi puşi cât mai departe de cei cu dializă sau cu transplant”, a precizat dr. Liliana Tuţă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU