08 Octombrie 2018
760 accesări
0 comentarii

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Ministerul Sănătății (MS) au declarat că, de la debutul sezonului 2018 şi până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virusul West Nile, fiind înregistrate 36 de decese la pacienți cu co-morbidități. Dintre acestea, două au fost consemnate în județul Constanța.

Specialiștii MS atrag atenția că, numai în ultima săptămână, au fost confirmate 19 cazuri noi și că oamenii trebuie să fie foarte atenți la simptomele pe care această boală le dă.

Totuși, având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiștii în sănătate publică ai Ministerului Sănătății recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani prezintă cel mai mare risc. Uneori, țânțarii transmit virusul și altor animale, cum ar fi caii. Simptomele pot debuta în primele 15 zile din momentul în care ați fost mușcați de țânțar și pot include: febră, cefalee, senzație de oboseală, lipsa poftei de mâncare, dureri în tot corpul, erupție cutanată, de obicei pe piept și umflarea ganglionilor limfatici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU