Sfatul medicului
518 accesări 13 Septembrie 2017 0 comentarii

Masajul la nou-născut are beneficii de neegalat

Masajul pediatric reprezintă o tehnică folosită pentru păstrarea sănătăţii copilului, precum şi în tratarea unor afecţiuni. Acesta se recomandă oricărui copil sănătos, încă de la naştere, pentru relaxare şi pentru mărirea masei corporale, dar şi copiilor născuţi prematur, până la 35 de săptămâni.


Potrivit medicilor specialişti, masajul îi ajută pe nou-născuţi să se recupereze mai repede şi să-şi dezvolte toate funcţiile organismului.


„Totodată, cu ajutorul masajului, bebeluşii se dezvoltă mai bine pe plan emoţional, îşi întăresc sistemul imunitar, li se ameliorează colicile şi au un nivel de stres mai scăzut. Masajul pediatric mai este folosit şi pentru tratarea hipotrofiei de gradul I şi II, a rahitismului de gradul I şi II, a paraliziei cerebrale infantile şi, de asemenea, a patologiei aparatului locomotor”, explică specialiştii Spitalului Euromaterna.


Atenţie, masajul are şi contraindicaţii! Acesta nu se aplică în cazul următoarelor afecţiuni: hipotrofie de gradul III; hipo şi hipertensiune arterială; rahitism sever de gradul III; febră de la 37 grade Celsius; vicii congenitale de şold; tuberculoză; tulburări de coagulare a sângelui; toate tipurile de afecţiuni acute; tulburări psihice şi neurologice; infecţii virale; cancer; afecţiuni cutanate; dermatită.


Masajul pediatric, la Euromaterna, se realizează de către profesionişti specializaţi, la copii cu vârste cuprinse între zero şi un an. Pentru programări, sunaţi la numărul de telefon 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.