07 Mai 2024
30 accesări
0 comentarii

Unii oameni sunt de părere că masajul terapeutic ar putea vindeca varicele. Din nefericire, susţin medicii, acest lucru nu este adevărat. Masajul poate doar să reducă umflăturile sau disconfortul din zona picioarelor, însă nu va face ca varicele să dispară. Multă vreme, a existat un dezacord între specialiștii în masajul terapeutic în ce privește persoanele care sufereau de vene varicoase. Recent, însă, majoritatea specialiștilor în masaj terapeutic au ajuns la un consens și spun că tehnicile de masaj cum ar fi drenajul limfatic și masajul care crește circulația generală a sângelui și îmbunătățește circulația în anumite țesuturi sunt cele mai benefice pentru pacienții cu varice.

Atenție, însă! Dacă aveţi pielea afectată, cu leziuni sau cu ulcerații sau dacă venele sunt inflamate și vă cauzează dureri, ar trebui să evitați masajul, deoarece acesta v-ar putea face mai mult rău decât bine.

În schimb, în loc să mergeţi direct la masajul terapeutic, mai bine apelaţi la un medic specialist, care să vă examineze cu atenție picioarele și care să ia în considerare potențialele tratamente medicale care sunt indicate în cazul dumneavoastră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU