Sfatul medicului
290 accesări 06 August 2019 0 comentarii

Masați-vă degetele și scăpați de durere!

Ştiaţi că masajul mâinilor accelerează vindecarea şi diminuează durerile din organism? Terapia despre care facem vorbire este extrem de simplu de realizat și stimulată, fiecare zonă duce la creşterea capacităţii organismului de vindecare şi de reechilibrare.

Iată care sunt beneficiile masării anumitor puncte din palmă:

Degetul mare este asociat cu inima şi cu plămânii, aşa că dacă aveți palpitaţii sau simţiți că nu aveți aer, masaţi-vă degetul mare şi apoi trageți de el.

Dacă vă gândeați ce se întâmplă cu degetul arătător, acesta este asociat cu sistemul digestiv deci, dacă aveți probleme cu constipaţia, masați-l puțin, folosind mişcări rapide. La rândul său, degetul mijlociu se află în strânsă legătură cu starea de greaţă şi insomnia. Ca urmare, dacă suferiți de rău de maşină, masează-ţi degetul mijlociu. În același timp, acest masaj ajută şi la combaterea insomniei.

Specialiștii spun că degetul inelar şi degetul mic vă ajută atunci când aveți dureri de cap. Proasta circulaţie a sângelui poate cauza apariţia durerilor de cap, iar prin masarea acestor degete, circulaţia este stimuată şi durerea dispare.

Palmele sunt pline de centri nervoşi aşa că, indiferent de durerile care vă dau bătăi de cap, masarea mâinilor vă va ajuta să vă relaxați şi durerile vor dispărea mai repede.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.