Medicina de familie
2241 accesări 13 Ianuarie 2017 0 comentarii

Medici de familie înzăpeziţi. "Nu putem ajunge la pacienţi. Îi consiliem la telefon"

La Constanţa, sunt mulţi medici de familie înzăpeziţi, astfel încât ei nu pot să facă teren, pentru a ajunge la pacienţii care nu se pot deplasa, mai ales dacă este vorba de cei care locuiesc foarte departe de cabinete.

„Într-adevăr, la pacienţii care stau foarte departe de cabinet nu putem ajunge, însă la cei care locuiesc în vecinătatea cabinetului ne ducem, că nu avem de ales. Ajungem mai greu însă, din cauza condiţiilor meteo. De exemplu, zilele acestea, când a nins foarte mult, am vizitat un sugar. Dar sunt medici care fac naveta în judeţ şi acestora, probabil, le este foarte greu să ajungă, până se mai deszăpezesc drumurile”, a declarat dr. Veronica Chiorniţă, medic de familie.

Aşadar, zilele acestea, cabinetele de familie sunt mai mult goale, deoarece pacienţilor le este greu să ajungă, chiar şi cu transportul în comun. Potrivit medicului de familie, la cabinete ajung mai mult pacienţii tineri, cei care sunt mai în putere. Cât despre bătrâni, acestora le este cel mai greu.

„Solicităm ajutoare, să deszăpezească. Medicii se ajută unii pe alţii, iar mulţi pacienţi sunt consiliaţi telefonic. Interesul este să fie ajutaţi cât mai mulţi, ca să nu se aglomereze Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), că şi acolo medicii sunt depăşiţi de situaţie. Din cauza stratului mare de zăpadă, oamenii nu pot ieşi din case, le este foarte greu să se deplaseze”, spune şi dr. Jenica Arecco.

Taguri articol: medicina de familie cabinete medic medic de familie urgenţe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.