Bebe
1373 accesări 05 August 2016 0 comentarii

Medicii avertizează: "Riscurile expunerii la soare a bebeluşilor sunt devastatoare!"

Specialiştii avertizează părinţii despre riscurile la care îşi expun bebeluşii atunci când îi aduc la plajă. Dr. Ionica Ciortan, medicină generală şi pediatrie, le explică părinţilor că este bine să facă o plimbare cu cel mic, dimineaţa, să îl expună un pic sub umbreluţă, seara, când a apus soarele, pentru a beneficia de aerosolii marini, dar să nu-i expună direct.
„La copilaşii mici, care nu au împlinit un an, nu recomand expunerea la soare, sub nicio formă, din mai multe motive. Foarte mulţi au venit în serviciul de urgenţă, într-o stare foarte gravă, cu edem cerebral, deshidrataţi, cu convulsii, cu un risc foarte mare de a produce în timp mutaţii genetice la nivelul măduvei osoase şi nu recomand nimănui să expună un copil sub un an sub directa rază solară”, avertizează medicul specialist.
Recomandarea medicilor pentru părinţi este de a nu intra în acest vârtej de boală, atât de periculos, pe perioada sezonului cald, pentru că spitalele sunt aglomerate, dar în primul rând, pentru că este de nedorit să se ajungă într-un spital.
„Insist asupra acestui lucru, pentru că, în fiecare zi, văd copii mici, de un an, doi, care merg la mare, la orele 11.00, 12.00, cu părinţii de mână şi care rămân acolo până seara. Este un lucru nerecomandat şi ei îşi asumă un risc foarte mare cu privire la păstrarea sănătăţii copilului”, atenţionează dr. Ionica Ciortan.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.