Sfatul medicului
30 accesări 25 Mai 2023 0 comentarii

Meningita afectează, cu predilecție, persoanele cu sistemul imunitar slăbit

Meningita este o inflamaţie a învelişului creierului şi a măduvei spinării, fiind cauzată, de cele mai multe ori, de o infecţie. Cel mai des, boala este întâlnită la copii, adolescenţi şi tineri, însă un risc mai ridicat îl au persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Potrivit specialiștilor, există două tipuri de meningită: virală, care nu produce afecţiuni grave, și bacteriană, care nu este la fel de frecventă, dar este foarte gravă, de aceea trebuie să fie tratată imediat pentru a preveni deteriorarea creierului și moartea. Meningita virală este cauzată de virusuri, iar cea bacteriană este cauzată de bacterii.

Afecțiunea poate fi, de asemenea, cauzată de alte organisme și de unele medicamente, dar acest lucru este destul de rar. Cele mai frecvente simptome care apar sunt: înțepenirea și durerea gâtului, mai ales atunci când se apleacă în faţă capul. Acestora li se adaugă febra, durerile de cap, vărsăturile, convulsiile. Copiii, adulții mai în vârstă și persoanele cu alte probleme medicale pot avea simptome diferite. De exemplu, bebeluşii pot fi irascibili și să refuze să fie hrăniţi sau le pot apărea iritaţii, iar copiii mici pot prezenta simptome asemănătoare cu ale gripei: tuse şi probleme de respiraţie. Adultii în vârstă şi persoanele cu alte probleme medicale pot avea doar o durere de cap și febră ușoară. În ceea ce privește tratamentul, acesta depinde de cauza meningitei, cele bacteriene fiind tratate în spital cu antibiotice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.