Sfatul medicului
227 accesări 09 Septembrie 2019 0 comentarii

Meningita pneumococică poate fi fatală

Bolile pneumococice sunt cauzate de infectarea cu un microb denumit Streptococcus pneumoniae (pneumococ), care poate fi contractat, cu ușurință, prin atingere, căci bacteriile se găsesc în gura și nasul persoanelor afectate. Cele mai frecvente afecțiuni provocate de pneumococ sunt meningita, pneumonia și otita medie.

Dr. Roxana Nemeș, medic primar pneumolog, atrage atenția că afecțiunile cauzate de pneumococ pot fi grave, mai ales dacă apar la copii.

„De exemplu, meningita pneumococică este foarte periculoasă când apare la copiii mici. Ei pot să nu prezinte semnele clasice de meningită, precum febră, fotofobie, contractura cefei. În schimb, pot prezenta simptome necaracteristice, precum somnolență, iritabilitate, lipsa poftei de mâncare, vărsături, iar diagnosticul este foarte dificil”, a explicat specialistul.

De aceea, este indicată vaccinarea pneumococică, mai ales că începe și anul școlar și expunerea la riscul contractării pneumococului este mai îndelungată.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.