Sursa Doza de Sanatate

Sursa Doza de Sanatate
Sursa Doza de Sanatate
Sănătate
238 accesări 07 Iulie 2020 0 comentarii

Menta este o sursă bună de antioxidanți

Consumul frunzelor de mentă poate oferi alimentației o sursă extraordinară de antioxidanți și cantități mici de vitamine și minerale. În același timp, unele cercetări au arătat că uleiul de mentă poate fi util pentru tratamentul pe termen scurt al sindromului de intestin iritabil, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru efecte pe termen lung. Specialiștii de la secretele caloriilor.ro spun că menta este mai mult decât o aromă simplă pentru pastă de dinți sau gumă de mestecat. De exemplu, în multe țări din Orientul Mijlociu, unele culturi europene și indiene, menta a fost folosită ca o componentă importantă în bucătărie timp de secole. Efectul de răcire al mentei poate fi combinat foarte bine atât cu mâncărurile dulci, cât și cu cele sărate.

Într-o dietă tradițională occidentală, menta are prea puțină utilizare în bucate, excepție fiind adăugarea ei ca garnitură. Cu toate acestea, încorporarea a mai multă mentă în dieta dumneavoastră nu va adăuga doar aromă, vă va oferi, de asemenea, câteva beneficii nutriționale, deoarece este o sursă de antioxidanți.

Efectul mentei asupra sănătății este considerat pozitivă, dar este posibil să doriți să fiți prudent când adăugați mentă la dieta de zi cu zi. Totodată, este posibil ca menta să nu fie cel mai bun aliment atunci când suferiți de arsuri cardiace, dar ar putea oferi beneficii pentru afecțiunile gastro-intestinale inferioare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.