Sursa Coach Corey Wayne

Sursa Coach Corey Wayne
Sursa Coach Corey Wayne
Sfatul medicului
91 accesări 24 Martie 2020 0 comentarii

Menţineţi-vă frumuseţea pielii adoptând un regim alimentar sănătos

Unii dintre noi avem o piele mai frumoasă, alţii nu, iar asta se poate observa cu ochiul liber. Specialiştii spun, însă, că pentru a ne menţine frumuseţea pielii cât mai mult timp, este nevoie să avem și un regim alimentar sănătos, pentru că este foarte important ce băgăm în gură. Dr. Delia Surugiu afirmă că o dietă necorespunzătoare este bogată în grăsimi saturate, alimente procesate, consum scăzut de fructe şi legume, prăjeli, fast-food etc.

„Populaţia este sfătuită să adopte un regim alimentar cât mai sănătos, întrucât alimentele pe care le consumaţi vă pot ajuta la întinerirea tenului. Un alt sfat pe care eu îl dau mereu pacienţilor mei este să renuţe la ţigări, pentru că fumul de ţigară împiedică oxigenarea corectă a sângelui şi a pielii, ceea ce duce la hrănirea mai proastă a celulelor, adică îmbătrânirea lor, şi mai departe, apar ridurile. Mai grav este că, rezultatul fumatului nu este numai o faţă ridată, ci şi o piele lipsită de luminozitate. Pentru a reda pielii strălucirea, evitaţi fumatul şi optaţi pentru o dietă bogată în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, vitamina C şi multe lichide pentru hidratarea ţesuturilor cutanate. Dieta antirid conţine multă vitamina E, vitamina A, seleniu şi lichide cât cuprinde”, a explicat medicul. Nu în ultimul rând, nu uitaţi de odihnă. Pentru o piele cu aspect tânăr sunt necesare cel puţin şase-opt ore de somn pe noapte.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.