28 Februarie 2021
381 accesări
0 comentarii

Toate sortimentele de mere au beneficii asupra stării de sănătate, dar cele verzi sunt o sursă extraordinară de proteine, vitamine, minerale şi fibre. În plus, combat problemele digestive, scad nivelul colesterolului rău, reglează nivelul glucozei şi stimulează secreţia hormonilor tiroidieni. Ca urmare, este indicat să consumaţi merele pe stomacul gol. De exemplu, un măr verde mâncat dimineaţa vă trezeşte mai eficient decât o cafea.

Totodată, merele verzi sunt o sursă importantă de flavonoide şi sunt bogate în vitamina C. Flavonoidele care se găsesc cel mai mult în merele verzi sunt cianidina şi epicatechina. Aceste flavonoide şi vitamina C acţionează ca antioxidanţi şi ajută la eradicarea radicalilor liberi care deteriorează celulele.

Avantajul consumului de mere verzi pe stomacul gol este acela că oferă organismului capacitatea de a lupta împotriva acestor radicali încă de la începutul zilei. Acest lucru ajută la producerea de celule sănătoase şi reduce riscul apariţiei bolilor cronice. În acelaşi timp, merele verzi sunt unul dintre cei mai mari duşmani ai bolilor cardiace, accidentelor cardiovasculare şi diabetului.

De asemenea, dacă mâncaţi mere verzi pe stomacul gol veţi slăbi mai uşor, deoarece au un conţinut scăzut de calorii şi fibrele menţin senzaţia de saţietate. În plus, un măr verde pe stomacul gol poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este foarte important pentru diabetici sau pentru persoanele care au un risc crescut de diabet.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU