Sănătate
208 accesări 06 Mai 2021 0 comentarii

Merele neutralizează mirosul de usturoi

Ați mâncat usturoi, iar acum trebuie să ieșiți din casă? Respirația urât mirositoare provocată de usturoi este cauzată de conținutul de sulf, pe care organismul nu poate să îl digere, fiind eliminat prin respirație și transpirație. Cercetătorii americani spun că cel mai bun mod prin care puteți să scăpați de miros este să mâncați un măr.

Oamenii de știință au testat cum diferite alimente influențează nivelul de sulf din organism, după consumul de usturoi crud, și mărul a avut cel mai puternic efect de neutralizare. Practic, enzima conținută de mere descompune sulful din usturoi și neutralizează mirosul. De asemenea, ceaiul verde, spanacul, pătrunjelul și menta proaspătă au, și ele, proprietăți de neutralizare a mirosului de usturoi. Pentru cele mai bune efecte, consumaţi unul din alimentele care neutralizează mirosul de sulf în timp ce mâncați usturoi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.