Sfatul medicului
261 accesări 04 Octombrie 2019 0 comentarii

Mergeţi la medic! Depistarea precoce a cancerului de sân vă poate salva viaţa

Specialiştii spun că octombrie este luna de conştientizare a cancerului de sân. În acest sens, în întreaga ţară a fost declanşată o campanie, care îşi propune să crească atenţia şi gradul de conştientizare privind depistarea precoce, tratamentul, dar şi prevenirea acestei boli necruţătoare.

La ora actuală, rata de incidenţă a cancerului de sân depăşeşte cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, în toate ţările, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. De asemenea, reprezintă principala cauză de deces prin cancer, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de această boală în rândul populaţiei feminine, la nivel global.

Tocmai de aceea, reprezentantele sexului frumos trebuie să ştie că screeningul mamar este extrem de important în depistarea precoce a cancerului de sân, asta în condiţiile în care lipsa screening-ului pentru cancerul de sân în rândul populaţiei feminine a generat o situaţie mai mult decât îngrijorătoare în ţara noastră.

Pentru a veni în ajutorul pacientelor din Constanţa, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” le oferă acestora posibilitatea efectuării unui test genetic pentru diagnosticarea cancerului de sân, precizia metodei fiind de peste 99%.

Acest test este recomandat femeilor cu antecedente personale, atât de cancer mamar, cât şi ovarian sau femeilor care au o rudă apropiată, fie cu cancer ovarian, fie mamar.

„Testul necesită doar cinci ml de sânge, iar durata analizei este de 30 de zile lucrătoare. Programările se fac la recepţie, iar probele de sânge se recoltează doar lunea, între orele 7.30 şi 8.30”, au declarat specialiştii „Euromaterna”.

Ei au precizat că circa 10% din cazurile de cancer ovarian şi 7% din cazurile de cancer de sân din populaţia generală se estimează că sunt purtători ai mutaţiei la nivelul acestor gene. În cazul în care în familia dumneavoastră au fost cazuri de cancer de sân, este indicat să vă testaţi pentru determinarea eventualei mutaţii la nivelul acestor gene.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.