Sursa foto: Blueberry Hill

Sursa foto: Blueberry Hill
19 Februarie 2020
568 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, mâncăm pe fugă şi nu este deloc bine. Specialiştii spun că ne putem confrunta cu grave probleme, dacă nu stăm la o masă şi nu mâncăm încet, în tihnă. În primul rând, a declarat dr. Vasilica Burdujoi, creierul uman are nevoie de timp pentru a procesa informaţiile recepţionate, ceea ce înseamnă că senzaţia de saţietate se va instala treptat. Practic, creierul vă va spune că sunteţi sătui, doar atunci când mâncarea ajunge în intestinul subţire, deci după circa 15-20 de minute. Mâncând foarte repede, veţi rata semnalul prin care creierul vă spune să vă opriţi, ceea ce înseamnă că veţi mânca mai mult decât trebuie. Această situaţie duce, desigur, la acumularea de kilograme în plus. Cercetătorii au demonstrat de-a lungul timpului că mâncatul rapid este unul dintre factorii care contribuie la obezitate. Până la urmă este logic ca atunci când mâncăm mai mult decât trebuie să avem un risc mai mare de obezitate.

Totodată, studiile din domeniu spun că dacă mâncaţi prea repede, cresc şansele să dobândiţi rezistenţă la insulină, ceea ce poate duce la apariţia diabetului. Nu în ultimul rând, se poate vorbi despre o digestie deficitară. Practic, saliva are un rol extrem de important în digestia mâncării, iar atunci când mâncaţi pe fugă şi nu mestecaţi suficient, automat apar şi problemele digestive.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU