Sursa foto TV8

Sursa foto TV8
Sursa foto TV8
Sfatul medicului
161 accesări 13 Septembrie 2020 0 comentarii

Mierea este un bun remediu pentru combaterea tusei

Un studiu recent realizat la Universitatea Oxford a arătat că mierea este un remediu mai eficient pentru infecțiile tractului respirator superior decât alte remedii des utilizate. În urma analizei, au constatat că mierea s-a dovedit a fi cea mai bună terapie dintre toate cele testate. Pe lângă faptul că s-a dovedit mai eficientă în tratarea tusei (cu 36% mai bună la reducerea episoadelor de tuse și cu 44% mai bună la reducerea severității tusei), mierea a dus, de asemenea, la o reducere a duratei medii a infecției cu două zile.

Totodată, mierea a fost recunoscută de mult timp pentru proprietățile sale antimicrobiene. Remediile tradiționale care conțin miere au fost utilizate în tratamentul local al rănilor de către diverse civilizații vechi. De exemplu, mierea de Manuka este derivată din nectarul colectat de albinele care se hrănesc din arborele de manuka din Noua Zeelandă și este inclusă în produsele moderne de îngrijire a rănilor licențiate din întreaga lume. Cu toate acestea, proprietățile antimicrobiene ale mierii nu au fost pe deplin exploatate de medicina modernă, deoarece mecanismele sale de acțiune nu sunt încă prea bine cunoscute.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.