Sursda foto Perfect Skin Fitness

Sursda foto Perfect Skin Fitness
Sursda foto Perfect Skin Fitness
Frumuseţe
243 accesări 25 Septembrie 2020 0 comentarii

Mierea și uleiul ajută cuticulele unghiei

În momentul în care cuticulele nu sunt îngrijite corespunzător, acestea devin uscate și se rup, apărând riscul de a contracta infecții la nivelul unghiei. Pentru a preveni deteriorarea cuticulelor, dar și pentru a le trata, puteți folosi o serie de remedii naturiste, precizează doxologia.ro.

În primul rând, puteți opta pentru mierea de albine. Astfel, după ce ați stat cu mâinile la înmuiat în apă călduță pentru 15-20 de minute, aplicați miere pe degete, masând ușor și lăsați să acționeze pentru alte 15-30 de minute, după care îndepărtați cu apă călduță. Mierea hidratează țesutul și grăbește vindecarea, cicatrizarea și regenerarea acestuia. Apoi, oțetul de mere poate fi combinat cu apă călduță. Înmuiați mâinile în această combinație, întrucât oțetul de mere are efecte antibacteriene, hidratante, albește unghiile pătate etc.

De asemenea, vitamina E este extrem de utilă în masarea cuticulelor, la fel ca uleiul de măsline, avocado, migdale, ricin, cocos. După ce ați înmuiat mâinile în apă pentru 15 minute, masați cu ulei încălzit (nu fierbinte) cuticulele și chiar întreaga mână pentru a hrăni și hidrata pielea. Puteți acoperi mâinile cu mănuși din bumbac sau șosete curate din bumbac și lăsa peste noapte. Astfel vă veți hidrata, hrăni și întări unghiile fragile și deteriorate. Pe lângă acestea, asigurați-vă că aportul de calciu, fier și vitamine din complexul B este cel corespunzător, mențineți o hidratare optimă a organismului, evitați a vă roade unghiile și hidratați-vă mâinile constant.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.