Sfatul medicului
597 accesări 13 Decembrie 2019 0 comentarii

Mierea, substanța minune cu numeroase beneficii terapeutice

Mierea era hrana divină a zeilor din Egiptul antic, iar virtuțile acestei substanțe străvechi nu se dezmint nici acum. O poți folosi ca să îndulcești ceaiul sau ca să prepari turtă dulce. Există o multitudine de tipuri de miere, fiecare având propriile sale proprietăți medicinale, informează doc.ro.

Mierea de tei din florile cu același nume poate fi de un galben deschis sau închis la culoare și are un gust tipic și pronunțat. Ameliorează problemele respiratorii și este utilizată la tratarea simptomelor răcelii și gripei. Este o miere bogată în farnesol, substanță care ameliorează spasmele și calmează durerile. De asemenea, conține flavonoide, antioxidanți importanți care ajută rinichii să scape de toxine. Mierea de tei, datorită proprietăților sale liniștitoare, este de asemenea eficientă împotriva stresului, a insomniei sau a anxietății.

Mierea de salcâm este de culoare deschisă, cu o aromă dulce şi este adesea folosită pentru a îndulci băuturile calde sau reci, deoarece este bogată în fructoză. Acest tip de miere este, de asemenea, liniștitor și este utilizat pentru a trata insomnia și anxietatea. Înlocuiește sedativele cu un suc proaspăt de lămâie amestecat cu o lingură de miere de salcâm.

Mierea de salcâm este ideală pentru diabetici, deoarece conține mai multă fructoză decât glucoză. Ca urmare, nu crește foarte mult nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, este recomandat ca fumătorii să ia zilnic o lingură de miere de salcâm pentru a vindeca tusea cauzată de fumat.

XXX

Mierea de lavandă are un aspect limpede, un gust și miros intense. Are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, deoarece este bogată în acizi formici care acționează împotriva bacteriilor rele. Această miere este cunoscută și pentru conținutul de calciu. Prin urmare, este recomandat persoanelor care au deficiență de calciu sau celor care suferă de osteoporoză pentru a-și întări oasele. Mai mult, mierea de lavandă este potrivită pentru tratarea infecțiilor tractului respirator, plămânilor și pentru calmarea tusei. Dacă ești alergic la polen, ia în fiecare zi o lingură de miere de lavandă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.