Sursa WTOP

Sursa WTOP
Sursa WTOP
Sfatul medicului
107 accesări 03 Iunie 2020 0 comentarii

Migrenele pot fi cauzate de lipsa unor vitamine din organism

Aveţi migrene repetate şi nu reuşiţi să scăpaţi de ele? De cele mai multe ori, a precizat dr. Cristina Balteş, migrena este cea mai frecventă cauză pentru dureri severe de cap, femeile fiind cele mai afectate.

Studiile care au fost realizate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care suferă de această problemă au o deficienţă uşoară de vitamina D, vitamina B2 şi coenzima Q10, o substanţă similară vitaminelor, care se regăseşte în fiecare celulă a organismului, utilizată pentru producerea de energie, dar şi pentru creşterea şi întreţinerea celulelor.

Cum spuneam, s-a demonstrat că această deficienţă poate fi implicată în apariţia migrenelor, dar legătura nu este una clară, conform studiilor existente la ora actuală. Practic, sunt necesare studii suplimentare pentru a clarifica dacă un aport sporit de vitamine este eficient în cazul pacienţilor cu migrene, în general, sau dacă numai cei cu o deficienţă uşoară beneficiază de pe urma unor astfel de suplimente de vitamine.

Totuşi, s-a ajuns la concluzia că fetele şi femeile tinere care suferă de migrene au la bază o deficienţă de coenzima Q10, în timp ce băieţii şi bărbaţii tineri ce se confruntă cu migrene au, de regulă, o lipsă de vitamina D. De asemenea, pacienţii cu migrenă cronică ar prezenta mai degrabă o deficienţă de coenzima Q10 şi riboflavină, comparativ cu pacienţii cu migrene episodice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.