Stil de viaţă sănătos
257 accesări 28 Ianuarie 2022 0 comentarii

Morcovii și nuca de cocos vă revitalizează părul

Vă cade părul și nu mai știți ce să faceți pentru a scăpa de această problemă? Unii specialiști recomandă folosirea unui balsam de păr din morcovi și nucă de cocos, considerat a fi unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a preveni căderea părului și, de asemenea, pentru a stimula creșterea acestuia. De fapt, ambele ingrediente sunt minunate pentru sănătatea generală a podoabei capilare. Pe scurt, aceste două produse naturale sunt extrem de eficiente și nici nu necesită vreo metodă de procesare complicată, rețeta fiind foarte simplă.

Înainte de toate, trebuie precizat, însă, că nuca de cocos și morcovii conțin nutrienții necesari pentru îngrijirea, întărirea și stimularea creșterii părului. Așadar, beneficiile lor sunt sporite atunci când le folosiți împreună. De exemplu, nuca de cocos este unul dintre cele mai emblematice fructe din Caraibe, deși crește pe întreaga centură tropicală. Laptele său este folosit în mod obișnuit în produsele de îngrijire a părului și este obținut prin stoarcerea pulpei de cocos zdrobite. Vestea bună este că nu trebuie să treceți prin această procedură atunci când preparați balsamul de păr acasă, deoarece puteți găsi o mare varietate de mărci de lapte de cocos în magazine. Așadar, ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele: trei morcovi mari rași, 750 ml lapte de cocos. Pentru început, dați prin răzătoare morcovii și apoi strecurați sucul cu ajutorul unui tifon curat, după care amestecați sucul de morcovi cu laptele de cocos până obțineți un lichid omogen. Pentru a aplica acest balsam natural, atât părul, cât și scalpul trebuie să fie complet curate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.