Sursa Chiar nu conteaza

Sursa Chiar nu conteaza
Sursa Chiar nu conteaza
Sfatul medicului
96 accesări 26 Iunie 2020 0 comentarii

Mucii din nas pot fi, uneori, nocivi

Un studiu arată că 91% dintre oameni își bagă în mod regulat degetul în nas. Mai mult decât atât, unii dintre ei, pe lângă faptul că au prostul obicei de a se scobi în nas, au un obicei și mai urât: mănâncă secreția produsă de glandele nazale.

Oamenii de știință au explicat de ce nu este bine să băgăm în gură ceea ce scoatem din nas. Potrivit shtiu.ro, secreția (uneori vâscoasă) produsă de glandele nazale și eliminată prin nări poartă în mod popular denumirea de muc.

Aceasta este formată din apă, un gel care îi dă consistență și proteine speciale ce luptă împotriva germenilor. Aceste proteine ​​imune sunt deosebit de utile pentru a proteja organismul împotriva gripei sau a virușilor.

„Mucii servesc drept apărarea primară a organismului împotriva germenilor invadatori. Atunci când organismul respiră, nu inhalăm doar aerul, ci și bacterii, viruși sau murdărie. Acestea se prind de nări și, pe măsură ce organismul continuă să respire, se transformă într-o materie solidă. De această bacterie (de muc) putem scăpa fie când strănutăm, fie când ne suflăm nasul, fie când ne scobim.

Dacă decidem să mâncăm resturile din nas, suntem în pericol de infecție, deoarece acidul gastric poate digera mucul și elibera acești agenți patogeni nocivi chiar în propriul organism”, au explicat specialiştii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.