Sfatul medicului
273 accesări 22 Februarie 2022 0 comentarii

Mușchiul marin este asociat cu pierderea în greutate

În ultimii ani, muşchiul marin sau muşchiul irlandez a devenit tot mai căutat, graţie valorii sale nutriţionale deosebite. Popularitatea sa tot mai mare are legătură, însă, cu unele dintre beneficiile pe care oamenii de ştiinţă le-au descoperit. Aceștia susțin că el este asociat cu pierderea în greutate, creşterea energiei şi creşterea masei musculare. În general, algele conţin o mare varietate de substanţe nutritive, precum vitamine şi minerale. Sunt uşoare, cu multe fibre şi destul de sărace în proteine şi grăsimi. Prezenţa antioxidanţilor este, de asemenea, ridicată. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că algele sunt consumate în cantităţi mici, aşadar 100 grame de produs reprezintă o porţie mare.

În cazul muşchiului irlandez, este suficientă chiar o lingură sau două pe zi. Majoritatea oamenilor care îl consumă fac acest lucru căutând efecte pozitive asupra sănătăţii. În ultimii ani, au existat unele dovezi ştiinţifice despre acestea. Efectele sale principale sunt următoarele: oferă fibre, care au un efect prebiotic ce îmbunătăţeşte sănătatea microbiotei intestinale. Aceasta din urmă este legată de buna funcţionare a sistemului imunitar. Unele studii pe somon şi şoareci leagă ingestia de muşchi marin de un răspuns imun mai bun. Totodată, algele marine ajută la pierderea greutăţii corporale şi la îmbunătăţirea unor markeri metabolici. Acest lucru a fost determinat de studii efectuate pe animale, deci este necesar să se efectueze şi studii la om.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.