18 Iulie 2019
614 accesări
0 comentarii

Extrem de folosit în bucătărie, muştarul conţine o mulţime de compuşi chimici cu calităţi vindecătoare impresionante. În primul rând, el tratează durerile în gât. Aşa că, dacă vă ustură gâtul, amestecaţi muştar cu sucul unei jumătăţi de lămâie, o linguriţă de sare, una de miere de albine, totul în jumătate de cană de apă fierbinte. Lăsaţi amestecul să se aşeze timp de zece minute şi apoi faceţi gargară cu el de mai multe ori. Puteţi adăuga şi un capac de apă de gură în acest amestec pentru rezultate garantate.

De asemenea, muştarul clasic este o alegere optimă pentru cei care vor să aibă la îndemână un ingredient facil pentru o mască de faţă. Întindeţi-l pe faţă şi lăsaţi-l câteva minute să acţioneze, după care clătiţi. Pielea va fi mai catifelată şi va radia.

Încercaţi metoda, mai întâi, pe pielea antebraţului, asta înainte să puneţi pe faţă pentru a vedea dacă nu sunteţi cumva alergic.

Dacă v-aţi fript din greşeală, atunci faceţi primul pas spre diminuarea durerilor clătind rana sub jetul de apă rece pentru a opri extinderea arsurii. Apoi, întindeţi muştar peste zona arsă.

Dacă sunteţi obosit la final de zi, atunci mergeţi pe mâna unei băi în cadă în care să strecuraţi şi nişte muştar. Mai exact, puneţi două linguri de muştar şi una de sare amară (suflat de magneziu) în cadă şi lăsaţi apa caldă să curgă pentru a amesteca cele două ingrediente.

Muştarul va amplifica efectele terapeutice ale sării amare, înlăturând durerile musculare mult mai repede. Totodată, o lingură de muştar bine amestecată într-un lighean de apă fierbinte are acelaşi efect pentru picioarele obosite.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU