Copilul
1354 accesări 01 Septembrie 2016 0 comentarii

Ne tratam copiii peste hotare, cu sume exorbitante. Constănţenii se alătură luptei pentru spitalul de oncologie pediatrică

Mii de familii din toate judeţele ţării, dar şi din Constanţa, trăiesc adevărate drame, deoarece copiii lor grav bolnavi, cu cancer sau alte afecţiuni cumplite, au nevoie de tratamente pe care unităţile spitaliceşti din ţară nu le pot suporta.

Aşadar, părinţii sunt nevoiţi să apeleze la spitalele din străinătate, dar costurile sunt, aproape întotdeauna, prea mari ca să şi le permită. Aşa se pierd multe vieţi nevinovate, din cauza lipsurilor materiale, dar şi din cauză că nu avem un spital de profil care să îi trateze pe aceşti copiii. Proiectul „Alerg pentru spitalul copiilor” urmăreşte tocmai acest lucru: construirea unui spital independent pentru copiii cu boli grave.

„Cu ajutorul vostru vom con-strui primul spital independent de hematologie şi oncologie pediatrică din România. Şi, ca în fiecare primă sâmbătă din lună, constănţenii sunt aşteptaţi şi sâmbătă, pe 3 septembrie, între orele 9:00 şi 11:00, în parcul Tăbăcăriei, să alerge pentru sănătatea copiilor, pentru bucuria şi zâmbetele lor.

Zâmbetul copiilor îl aducem împreună la lumină. Şi să-l aducem la noi acasă, nu pe paturi de spital străine, departe de casă şi având costuri mari, pe care nu mulţi şi le pot permite”, au declarat organizatorii evenimentului.

Taguri articol: stiri medicale copilul ajutor oncologie boli cancer copii proiect tratamente păr

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.