Bebe
298 accesări 29 Septembrie 2021 0 comentarii

Negii plantari la copii se fac simțiți, pe lângă durere, prin umflături

Nu vă gândiți că dacă sunt mici, copiii nu pot avea negi la picioare, pentru că și ei se pot confrunta cu această problemă. Localizarea plantară se referă la localizarea verucilor pe talpa piciorului, dar negii pot apărea oriunde pe corp. Negul plantar este o formă de prezentare în spectrul acestor leziuni. Ne referim la un neg, atunci când o zonă a pielii este mai întărită decât restul, având o suprafață neregulată. Varianta plantară este situată, de obicei, pe călcâi sau pe zonele tălpii piciorului care suportă cea mai mare greutate corporală.

Specialiștii spun că, deși nu este o boală gravă, aceasta poate afecta calitatea vieții familiei. Se spune că nu este o boală gravă, deoarece negii picioarelor la copii tind să dispară spontan, la fel cum apar. Medicii estimează că până la 70% dintre negii detectați dispar în termen de doi ani fără intervenție medicală.

Negii picioarelor la copii sunt cauzați de papilomavirusul uman (HPV). Desigur, există mai mult de o sută de tulpini de HPV, dar nu toate sunt legate de negii picioarelor. La copii, de exemplu, virusul este contractat prin mersul desculț pe o podea infectată. Mai departe, simptomele verucilor piciorului la copii variază. Din cauza locației lor, pot cauza disconfort în timpul mersului, iar în cazuri rare, se infectează, iar marginile tind să fie precise, deși se pot forma și alte veruci în apropiere. Am putea spune că simptomele negilor plantari la copii, pe lângă durere, sunt: prezența unei umflături, piele îngroșată, puncte negre.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.