Boli şi afecţiuni
582 accesări 15 Mai 2017 0 comentarii

Netratată, cataracta duce la orbire

Cataracta este o afecţiune ce duce la scăderea semnificativă a acuităţii vizuale. Această boala este specifică persoanelor înaintate în vârstă, însă poate fi întâlnită, mai rar, şi la tineri, chiar şi la copii (cataracta infantilă). Tratamentul este recomandat în funcţie de gravitatea afecţiunii. În cazul în care boala este evoluată, se recomandă intervenţia chirurgicală, însă, dacă afecţiunea este într-o fază incipientă, simptomele pot fi remediate cu ochelari. Specialiştii Mrini Eye Hospital recomandă persoanelor afectate, în momentul în care calitatea vederii scade, să efectueze un consult oftalmologic.

„Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului natural al ochiului, iar atunci când este lăsată netratată poate duce la orbire totală. Cataracta se tratează doar prin intervenţie chirurgicală.Operaţia de cataractă este una dintre cele mai sigure intervenţii chirurgicale, durează doar câteva minute, se face cu anestezie locală şi nu doare”, explică specialiştii de la Mrini Eye Hospital.

Pentru mai multe informaţii, dar şi programări, puteţi apela numerele de telefon 0241.690.104, 0341.145.857, 0752.104.010.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.