Sfatul medicului
70 accesări 20 Noiembrie 2021 0 comentarii

Nevralgia occipitală dă dureri în spatele capului sau la nivelul cefei

Unele persoane au de-a face, câteodată, cu nevralgia occipitală, o afecţiune în care nervii care pornesc din capătul superior al coloanei vertebrale şi străbat scalpul, numiţi nervi occipitali, sunt inflamaţi sau lezaţi. Deseori, este posibil să simţiţi durere în spatele capului sau la nivelul cefei. Problema este că nevralgia occipitală poate fi confundată cu o migrenă sau alte tipuri de dureri de cap, deoarece simptomele pot fi asemănătoare. Tratamentele pentru aceste afecţiuni sunt, însă, foarte diferite, aşa că este important să vă consultaţi medicul pentru un diagnostic corect.

Simptomul principal al nevralgiei occipitale este durerea bruscă, severă, pe care mulţi pacienţi o asociază cu migrenele. De fapt, iritarea unuia dintre aceşti nervi oriunde de-a lungul cursului său poate provoca o durere fulgerătoare, intensă, înjunghiată şi ascuţită sau furnicături foarte asemănătoare cu cea a nevralgiei, doar cu simptome pe o parte a scalpului, potrivit doc.ro. În nevralgia occipitală, episoadele de durere intensă pot dura doar câteva minute sau secunde, dar sensibilitatea în jurul nervilor poate persista după aceea. Simptomele nevralgiei occipitale includ durere continuă, arzătoare şi pulsatilă care începe, de obicei, de la baza capului şi ajunge la scalp. Acestora li se adaugă durerile din spatele ochiului, din partea afectată a capului (durerea radiază către un ochi), dar şi durerea intensă care se simte ca un şoc electric ascuţit, puternic în partea din spate a capului şi a gâtului. De asemenea, este posibil să fiţi sensibili la lumină şi să aveţi dureri când vă mişcaţi gâtul şi chiar să experimentaţi o stare de irascibilitate accentuată.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.