11 Aprilie 2018
859 accesări
0 comentarii

Reducerea caloriilor poate preveni riscul apariţiei bolilor legate de îmbătrânire şi se pare că ne poate ajuta chiar să trăim mai mult, sugerează un nou studiu.

Pe lângă acest fapt, oamenii de ştiinţă explorează restricţiile calorice ca o modalitate de a trata o serie de afecţiuni - inclusiv astmul, bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, diabetul şi leziunile măduvei spinării - şi până în prezent, rezultatele sugerează un beneficiu. În plus, restricţia calorică poate avea un rol în prevenirea bolii Alzheimer.

Participanţii studiului care şi-au redus caloriile zilnice cu până la 15% timp de doi ani au avut două efecte benefice în comparaţie cu persoanele care şi-au menţinut stilul de alimentaţie normal: au avut un metabolism mai lent, ceea ce reprezintă un semn că trupurile lor folosesc mai multă energie; au prezentat niveluri mai mici de „stres oxidativ”, un proces care poate deteriora celulele.

De zeci de ani, cercetătorii au observat că restricţia calorică tinde să prelungească viaţa la anumite specii de animale, dar în cazul oamenilor situaţia este momentan incertă.

Restricţia calorică a fost demonstrată ca fiind utilă pentru a creşte nivelul de proteine din creier numit BDNF. Această proteină este considerată a fi implicată în generarea de celule noi la nivelul creierului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii