Sursa foto Farmacia ta

Sursa foto Farmacia ta
Sursa foto Farmacia ta
Pentru el
553 accesări 22 Octombrie 2020 0 comentarii

Nu disperaţi! Infertilitatea la bărbaţi se tratează

Deseori, bărbaţii au tendinţa să dea vina pe partenerele lor de viaţă, atunci când nu pot avea un copil. Această idee nu este fondată, însă, întrucât şi ei pot fi afectaţi de infertilitate. Mai mult decât atât, studiile arată că un procent mai mare de 50 % dintre cuplurile infertile nu pot avea copii din cauza infertilităţii masculine, iar din acest motiv se recomandă testarea fertilităţii a ambilor parteneri.

„Dintre factorii de risc care influnţează negativ fertilitatea masculină amintim fumatul, drogurile, stresul, factorii genetici, stilul de viaţă sedentar, problemele de sănătate şi nu în ultimul rând, o dată cu înaintarea în vârstă scade şi motilitatea şi numărul spermatozoizilor. În urma rezultatelor analizelor pe care medicul specialist le recomandă, se pot aborda tratamentele necesare. În cazurile mai grave, în care tratamentele nu dau rezultate, inseminarea artificială sau tehnicile de reproducere asistată au o rată de succes foarte mare”, au declarat reprezentanţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”.

Aici, puteţi beneficia de analize şi teste ce pot depista afecţiunile legate de fertilitatea masculină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.