Sursa Insider

Sursa Insider
Sursa Insider
Sănătate
352 accesări 14 Iulie 2020 0 comentarii

Nu este de glumă! Atenţie la muşcăturile de insecte!

Se întâmplă destul de des pe timpul verii, și nu numai, să descoperiţi o ciupitură de insectă pe piele și să nu știţi ce a produs-o.

Cele mai periculoase sunt mușcăturile de căpușă, pentru că aceste insecte transmit boala Lyme, o afecțiune gravă cauzată de bacteria Borrelia burgdorferi, susţin specialiştii Exquis.ro.

Înțepăturile de albine, bondari sau viespi sunt de asemenea un pericol pentru sănătate, putând să provoace reacții alergice și șoc anafilactic. De exemplu, mușcăturile de căpușă sunt identificate ușor atunci când insecta este încă atașată pe piele. Căpușele pot rămâne atașate timp de trei până la șase zile, perioadă în care se hrănesc cu sânge. Unele căpușe lasă în urmă o pată roșie de dimensiunea unei monede de 50 de bani sau mai mare. Petele sunt rotunde, având un semn de înțepătură în centru și un cerc exterior roșu, spun medicii.

Mușcăturile de căpușe nu sunt dureroase și pot cauza un ușor prurit (mâncărime). Cu toate acestea, sunt foarte periculoase, pentru că prin saliva căpușelor se transmite borrelioază sau boala Lyme, o afecțiune gravă. Tocmai de aceea, este necesar să vă prezentaţi la medic dacă observaţi o astfel de urmă pe piele sau dacă găsiţi o căpușă atașată. Medicul vă poate recomanda un tratament preventiv cu antibiotice și unele analize de sânge. Nu toate căpușele sunt purtătoare de Borrelia. Dacă aveţi două înțepături mici apropiate, atunci este posibil să vă confruntați cu o mușcătură de păianjen. Zona respectivă se umflă și se înroșește. De obicei, păianjenii mușcă atunci când sunt provocați, fie că sunt atinși accidentali sau rămân agățați pe haine sau în păr.

Mușcăturile acestora pot provoca durere de intensitate medie și uneori mâncărime, fără să aibă efecte grave. Mușcăturile de păianjen sunt periculoase în special pentru persoanele care au alergie. Cea mai periculoasă specie de păianjen din țara noastră este Văduva Neagră, a cărei mușcătură poate să provoace spasme musculare, greață și tremor, putând să ducă la deces.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.