Sfatul medicului
550 accesări 26 Martie 2021 0 comentarii

Nu ignorați durerile coloanei vertebrale! Acestea se pot complica

V-ați lovit la coloana vertebrală? Nu ignorați durerile care au apărut, întrucât acestea pot fi extrem de periculoase, în unele situații. În urma unei astfel de leziuni pot apărea răni secundare provocate de inflamație și de cicatrizări, care inhibă abilitatea sistemului nervos de a se apăra. În ultimii ani, oamenii de știință au descoperit un tratament revoluționar, care constă în injectarea unui material biodegradabil alcătuit din nanoparticule în sânge, fără a fi necesară o intervenție chirurgicală sau altă intervenție laborioasă.

Până în prezent experimentele au fost realizate pe șoareci de laborator, care s-au refăcut mai repede după o leziune la coloana vertebrală, precizează dozadesanatate.ro. Oamenii de știință consideră că acest nou tratament va putea fi folosit și pe oameni, însă, deocamdată este nevoie de mai multe studii pentru a confirma siguranța nanoparticulelor, deși savanții nu au observat până acum nici un semn de toxicitate.

Practic, nanoparticulele funcționează prin atașarea la celulele care cauzează inflamația și le redirecționează către splină. Particulele sunt constituite din PGLA (Poly Lactic-co-Glycolic Acid), o substanță biocompatibilă care este deja aprobată de FDA (Food and Drug Administration) pentru utilizarea în suturi reabsorbante.

Un alt aspect pozitiv este legat de faptul că nanoparticulele sunt foarte stabile și pot fi ținute în seringi. De asemenea, un paramedic poate administra această injecție la locul accidentului. Spre deosebire de alte metode care încearcă să oprească inflamația, noul tratament nu afectează și celulele benefice care încearcă să repare leziunea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.