Sănătate
125 accesări 07 Aprilie 2021 0 comentarii

Nu ignorați semnele pe care organismul vi le dă!

Sunt situații în care, uneori, simțiți cum vă tresaltă pleoapele. Acest spasm al pleoapelor este declanșat de foarte multe ori de stres, oboseală, dar și de consumul exagerat de tutun sau cafea ori de lipsa de calciu. Specialiștii de la doctorulzilei.ro afirmă că, în cazul în care spasmele sunt puternice, iar persoana afectată nu poate ține ochiul deschis, în acest caz se poate vorbi despre blefarospasm, o afecțiune neurologică, ce include mișcări involuntare ale mușchilor din jurul ochilor. În alte situații, oamenii tresar foarte des în somn, acest lucru întâmplându-se din cauza nervilor și a creierului, care încearcă să se relaxeze. Altfel spus, o întrerupere a mesajului de relaxare, transmis de creier organismului poate provoca tresărirea membrelor sau a capului. Cert este că nu puteți face nimic pentru prevenirea acestor spasme. La un moment dat, acestea vor trece de la sine.

Aveți senzația de leșin când vă ridicați brusc, în picioare? Dacă vă confruntați cu astfel de stări, este posibil să suferiți de o deshidratare ușoară sau de tensiune arterială scăzută. Încercați să consumați cât mai multe lichide și nu vă ridicați brusc în picioare, pentru a ameliora starea, dar dacă aceasta persistă, mergeți la doctor. Mai sunt situații în care oamenii pot avea niște umflături dureroase, sub braț. O posibilă cauză poate fi un fir de păr crescut sub piele sau un nodul limfatic inflamat, din cauza unei infecții. Aplicați comprese călduțe, de câteva ori pe zi, timp de o săptămână. Dacă umflătura nu se reduce sau se înrăutățește, mergeți la un medic. În cele mai grave cazuri, aceste umflături pot fi semnul unei infecții la sân, a unui chist sau a unei tumori.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.