15 Noiembrie 2018
804 accesări
0 comentarii

Toate gravidele sunt anunţate de către medicul care le urmăreşte sarcina că acidul folic este foarte important atât pentru sănătatea lor, cât mai ales pentru dezvoltarea bebeluşului din burta mamei.

„Gravidele care nu au suficient acid folic în organism pot da naştere unor copilaşi prematuri sau sub greutatea normală şi chiar pot pierde sarcina. De asemenea, fătul se poate naşte cu defecte congenitale”, a declarat dr. Cristina Toma, ginecolog.

Specialiştii spun că, în cazul în care femeile însărcinate depăşesc cantitatea recomandată, acidul folic poate deveni extrem de nociv, crescând chiar riscul de autism. La acest moment, nu se cunosc motivele pentru care unele femei au o concetraţie superioară în organism, deşi au respectat recomandările, însă, cercetătorii bănuiesc că acest lucru s-ar întâmpla datorită unei absorţii mai bune a acidului folic, dar şi a faptului că au fost consumate alimente care conţin această substanţă.

Dintre acestea amintim: sparanghelul, varza de Bruxelles, spanacul, portocalele, nucile, fasolea, mazărea, arahidele.

Totuşi, oamenii de ştiinţă afirmă că acidul folic nu ar trebui nicidecum evitat, acesta având, în continuare, un rol protector dovedit în prevenirea defectelor din naştere, numai că există diferenţe de la o gravidă la alta în ceea ce priveşte asimilarea lui, iar în cazul în care se depăşeşte prea mult această limită pot apărea probleme.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU