Sursa foto Clear Water Concepts

Sursa foto Clear Water Concepts
03 August 2020
737 accesări
0 comentarii

Există situații în care ne punem un pahar cu apă, luăm câteva guri și apoi îl lăsăm pe masă. Specialiștii susțin, însă, că apa lăsată în pahar câteva ore nu ar mai trebui consumată. De ce? Dr. Roxana Anghel susține că, în primul rând, în pahar se adună microbi și praf, iar apa își schimbă gustul. Atunci când este expusă la aer, apa absoarbe dioxid de carbon, iar o mică parte din ea este transformată în acid carbonic, adică își schimbă compoziția chimică.

De asemenea, în momentul în care acidul carbonic eliberează câțiva protoni, reduce valoarea PH-ului apei și îi schimbă gustul. În al doilea rând, atunci când beți apă, rămân pe pahar microbi din gură și salivă, iar dacă temperatura din cameră este ridicată, bacteriile se dezvoltă mai ușor. Deci, sfatul medicilor este ca apa să fie păstrată în loc răcoros, pentru a nu-și schimba gustul și compoziția chimică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU