Sfatul medicului
262 accesări 06 Februarie 2019 0 comentarii

Nu mai mâncați la ore târzii! Ce se poate întâmpla

Nu vi s-a întâmplat niciodată ca seara să mâncați cel mai mult? Este bine sau este rău? Specialiștii au elaborat, de curând, un studiu care subliniază o legătură între ora târzie la care luați cina și o formă letală de tensiune arterială, care duce la apariția atacului de cord.

Astfel, dacă serviți masa după ora șapte seara, experții avertizează că nu faceți altceva decât să încurajați apariția atacului de cord.

La 24% dintre cazurile de pacienți care suferă de hipertensiune și iau cina târziu, tensiunea nu mai scade așa cum se întâmplă în mod obișnuit, ducând astfel la cazuri frecvente de atac de cord.

Riscul de atac de cord este sporit, potrivit experților, și în cazul celor care sar peste micul dejun, iar 72% dintre cei care mănâncă târziu, înainte de culcare, sunt tentați să elimine prima masă a zilei următoare din program, punându-și și mai mult în pericol sănătatea

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.