Sfatul medicului
274 accesări 21 Octombrie 2019 14 comentarii

Nu mai vedeţi bine? Mergeți la oftalmolog!

Foarte multe persoane au probleme de vedere şi mulţi nu cred că le-a slăbit văzul decât atunci când trec pragul cabinetului unui medic oftalmolog. „Afecţiunile de vedere pot apărea în orice moment al vieţii, iar agravarea lor depinde atât de momentul stabilirii unui diagnostic corect şi

începerea unui tratament, cât şi de specialistul care se ocupă de soluţionarea problemei. Din acest motiv, informaţiile despre simptomele care necesită un consult medical de specialitate şi consultarea medicului care le poate gestiona corect sunt aspecte pe care oricine ar trebui să le cunoască, pentru rezolvarea eficientă a bolilor care afectează organele văzului”, au precizat reprezentanţii clinicii „Oprea Medical Center” din Constanţa.

Cum vă daţi seama că nu mai vedeţi cum trebuie? În foarte multe cazuri, bolnavii reclamă stări de somnolenţă, care se tot repetă, dar şi ameţeli. Chiar dacă nu ne dăm seama, atunci când avem probleme de vedere, ochii sunt doar foarte solicitaţi şi obosesc mai mult ca de obicei, deşi poate nu simţim imediat acest lucru.

Medicii ne avertizează că, dacă după aproximativ două-trei ore la calculator începem să căscăm foarte des şi ni se face somn, ar trebui să ştim că avem nevoie de ochelari. Desigur, în acelaşi timp pot apărea şi ameţeli, nu foarte mari, ci mai degrabă o senzaţie că vedem în ceaţă. Abia atunci când problema de vedere începe să devină evidentă apar simptome mult mai clare.

„Dacă atunci când vreţi să citiţi vreo carte, un prospect sau orice altceva aveţi tendinţa de a vă depărta pentru a vedea mai bine, sau de a vă apropia pentru a descifra literele este clar că aveţi nevoie de ochelari. Dacă atunci când vă uitaţi la televizor vedeţi puţin în ceaţă sau scrisul se dublează sau fuge,nu mai staţi pe gânduri, mergeţi la oftalmolog”, este îndemnul medicilor.

Înainte de toate, ţineţi cont de faptul că problemele de vedere nu trec de la sine, ci se agravează odată cu trecerea timpului. În plus, nu uitaţi că scăderea acuităţii vizuale scade odată cu vârsta, dar problemele pot fi date şi de faptul că lucrăm prea mult timp la calculator sau ne uităm prea mult la televizor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.