Sursa foto Insider

Sursa foto Insider
Sursa foto Insider
Sfatul medicului
125 accesări 17 Noiembrie 2020 0 comentarii

Nu mâncaţi înainte de recoltarea analizelor de sânge!

Specialiştii susţin că este foarte important ca înainte de recoltarea analizelor de sânge să nu se mănânce, cel puţin cu opt ore înainte. Multe persoane se întreabă de ce este necesar să stea nemâncate atâtea ore. Dr. Iuliana Georgescu afirmă că sângele absoarbe alimentele şi băuturile şi acest lucru poate modifica anumiţi parametri.

Desigur, necesitatea de a vă abţine de la alimente şi băuturi depinde de analizele care vor fi efectuate. De exemplu, dacă medicul a solicitat doar o hemoleucogramă, este posibil ca abţinerea de la mâncare să nu fie necesară. Cu toate acestea, în cazul nivelurilor de glucoză, adulţii trebuie să postească cel puţin opt ore, iar copiii cel puţin trei ore.

La ora actuală, testele de sânge sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de analize medicale, deoarece oferă multe informaţii despre starea de sănătate a unei persoane. De fapt, sunt considerate teste de rutină de bază atunci când vine vorba de orice intervenţie medicală. De asemenea, testele de sânge pot ajuta la analiza diferiţilor parametri. Adesea, medicii solicită teste specifice pentru a confirma sau a exclude un anume diagnostic. Cu toate acestea, multe dintre teste sunt mai mult o chestiune de rutină (de exemplu, glicemia sau numărul de celule din sânge). Testele de sânge constau în extragerea sângelui de la pacient şi analiza probei într-un laborator. Acestea permit medicilor să studieze multe aspecte ale corpului pentru a obţine informaţii cu privire la starea generală de sănătate. Aceasta se referă la concentraţia fiecăruia dintre tipurile de celule care există în sânge (globule roşii, globule albe şi trombocite). Mai mult, analizele permit observarea formei acestor celule.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.