Sursa Pixabay

Sursa Pixabay
06 Decembrie 2020
621 accesări
0 comentarii

Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult de 5% din caloriile zilnice din zahăr, care rezultă la aproximativ 25 de grame (şase linguriţe) pe zi. Deşi sună destul de realizabil, veţi descoperi că multe alimente procesate şi ambalate conţin mai mult decât recomandarea zilnică într-o singură porţie.

Să începem cu unul dintre cele mai cunoscute rezultate ale consumului de zahăr. Bacteriile care ne acoperă dinţii adoră să se hrănească cu zaharuri simple, un proces care creează acid ca produs secundar. Acest acid este creat foarte repede şi în 20 de secunde de la consumul de zahăr. Ca urmare, acidul distruge apoi smalţul şi creează găuri dureroase care trebuie umplute de un dentist pentru a le opri din creştere. Şi bomboanele sunt rele pentru dinţi, deoarece conţin deja acid, precum şi zahăr. Zahărul şi verişorul său foarte procesat, siropul de porumb bogat în fructoză, conţin fiecare atât glucoză, cât şi fructoză. Glucoza este utilizată de fiecare celulă din corp pentru a-şi alimenta funcţiile vitale. Fructoza, pe de altă parte, este utilizată numai de celulele hepatice. Deci, atunci când mâncăm mult zahăr, ficatul este supraîncărcat şi transformă o mulţime de fructoză în exces în grăsimi.

Mai departe, este eliberat în fluxul nostru sanguin unde înfundă arterele sau este depozitat în jurul mijlocului nostru ca o anvelopă de rezervă inestetică. Aşa că, dacă doriţi să slăbiţi, reducerea excesului de zahăr este prima sarcină, chiar înainte de a începe o nouă rutină de exerciţii.

În plus, când mâncăm zahăr, cererea organismului de insulină creşte.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU