Sfatul medicului
149 accesări 08 Noiembrie 2018 0 comentarii

Nu purtaţi tocuri prea des!

Nu există femeie căreia să nu-i placă tocurile, dar trebuie să ştiţi că înainte de a purta pantofi mai înalţi, riscaţi să aveţi şi probleme serioase ale picioarelor.

„Durerea de picioare sau de spate sunt cele mai frecvente probleme care apar la persoanele care poartă tocuri prea înalte. Totodată, de-a lungul timpului se pot forma monturi din cauza pantofilor cu toc, iar labele picioarelor îşi pot chiar schimba forma. Această situaţie se datorează faptului că, practic, centrul de gravitaţie al corpului nostru este schimbat atunci când ne încălţăm cu pantofi cu toc, circulaţia sanguină fiind afectată, precum şi organele”, a precizat dr. Ion Dragomir, medic ortoped.

Cu toate aceste riscuri, pantofii cu toc pot fi purtaţi fără să vă expuneţi riscurilor enumerate. Totodată, este indicat să limitaţi purtatul tocurilor la două, cel mult trei zile din şapte, iar în celelalte zile trebuie să purtaţi pantofi cu talpă joasă. Recomandarea specialiştilor este ca în zilele în care purtaţi pantofi cu toc, să vă descălţaţi din două în două ore pentru a vă masa tălpile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.