03 Martie 2021
359 accesări
0 comentarii

Nu săriţi niciodată peste micul dejun, întrucât acesta trebuie să fie una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu mănâncă deloc dimineaţa. Nutriţionistul Anda Seceleanu este de părere că este esenţial să serviţi micul dejun, iar acesta să fie alcătuit din cereale, lapte, brânzeturi şi fructe, care reprezintă o variantă de mic dejun sănătos.

Feriţi-vă, în schimb, de hamburgeri şi de dulciuri. Hamburgerii, de exemplu, spune specialistul, îngreunează digestia, pentru că ficatul va prelucra greu carnea tocată şi conţinutul plin de lipide. Totodată, este recomandată evitarea alimentaţiei fast-food, întrucât este de o calitate incertă, atrag atenţia medicii nutriţionişti. De precizat că de acestea nu ar trebui să se atingă absolut deloc persoanele cu diabet zaharat, hipertensiune, sindrom metabolic.

Chiar dacă vă plac brioşele, cornurile cu ciocolată sau produsele de patiserie, şi aceste trebuie evitate dimineaţa, pentru că au un conţinut mare de zahăr. În plus, sunt total contraindicate celor care vor să dea câteva kilograme jos. Totuşi, ele pot fi consumate din când în când, nefiind interzise copiilor care au un metabolism rapid.

Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare, din cauza conţinutului mare de zahăr şi a faptului că sunt prăjite. Desigur, pe lista alimentelor ce trebuie excluse din micul dejun se află şi prăjiturile, chiftelele şi zacusca, toate fiind alimente grele, care încarcă mult tubul digestiv.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU