Sursa foto Academia Barbatilor

Sursa foto Academia Barbatilor
Sursa foto Academia Barbatilor
Sfatul medicului
259 accesări 16 Octombrie 2020 0 comentarii

Nu stoarceți coșurile și nu vă smulgeți părul din nas! Vă puteți infecta

Adolescenţii, în general, au probleme cu coşurile şi părul din nas, pe care, de cele mai multe ori nu au astâmpăr şi le rup. Din păcate, acest obicei prost ne poate fi chiar fatal câteodată. Potrivit dr. Simona Florea, stoarcerea coşurilor lasă cicatrici sau, mai rău, chiar infecţii. „De foarte multe ori, atunci când se stoarce un coş, se face o gaură în piele, şi, în acest fel, puteţi introduce, fără să vreţi, bacterii de pe mâini, în rana deschisă. Mai departe, bacteriile pot infecta pielea şi pot lăsa în urmă o cicatrice”, a explicat medicul.

În privinţa părului din nas, şi acesta trebuie lăsat în pace, întrucât nasul este plin de bacterii periculoase care sunt prinse între firele de păr mici, numite cili. Aceşti cili sunt acolo pentru a împiedica bacteriile să pătrundă şi mai mult în organism aşa că, de fapt, un nas păros pe dinăuntru este cea mai bună apărare împotriva infecţiilor.

Desigur, la un moment dat este posibil ca aceşti cili să înceapă să depăşească barierele nărilor şi trebuie puţin tăiaţi, dar sub nici o formă smulşi. Ca urmare, dacă puteţi să vă păstraţi nările curate tot timpul, ar fi ideal, dacă trebuie să scoateţi ceva din ele, folosiţi o batistă şi nu stoarceţi coşurile şi nici nu rupeţi coaja rănilor pe care le-aţi putea avea pe faţă. Cel mai bun sfat pentru a avea o faţă curată şi sănătoasă este să nu te atingi de ea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.