Sursa foto Unica

Sursa foto Unica
Sursa foto Unica
Frumuseţe
272 accesări 30 Martie 2021 0 comentarii

Nu stoarceți punctele albe, pentru că rămân cicatrici!

Sunt persoane care au pe față niște puncte mici, albe. În caz că nu știați, acestea sunt acumulări de sebum și celule moarte, care astupă porii. Deseori, ele sunt confundate cu coșurile, pentru că au un aspect asemănător. Cauza exactă a formării lor nu este cunoscută, dar medicii cred că aceste puncte apar din cauza acumulării de sebum în pori. Practic, porii se acoperă, bacteriile rămân în piele, încep să se dezvolte și astfel apar punctele albe, în special pe față, în jurul ochilor și pe obraji, dar uneori și pe piept, gât sau frunte. Adesea sunt însoțite și de puncte negre, coșuri sau acnee. Dacă vă confruntați cu această problemă trebuie să știți câteva lucruri esențiale despre prevenirea și mai ales îndepărtarea punctelor albe.

Potrivit dr. Elena Davidescu, pentru a scăpa de acestea este necesar să folosiți numai produse de îngrijire potrivite tipului de ten. Înainte de toate, însă, alegeți loțiuni de curățare facială care conțin acid salicilic sau acizi alfa hidroxizi, pentru că acești agenți ajută la destuparea porilor. Din acest motiv, îndepărtarea celulelor moarte prin exfoliere ar trebui făcută de două ori pe săptămână. Folosiți produse exfoliante blânde, cu particule mici, care să destupe porii și să ajute celulele să se regenereze. Exfoliantul se aplică pe toată fața, cu mișcări largi, circulare, insistând în zonele cu probleme: frunte, nas, obraji.

De asemenea, o dată pe săptămână faceți o baie cu aburi, întrucât aburul ajută la îndepărtarea murdăriei acumulate pe față, care poate pătrunde în pori. Rețineți, nu stoarceți punctele albe, pentru că pot rămâne cicatrici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.