09 Septembrie 2018
774 accesări
0 comentarii

Dragi părinţi, să nu uitaţi niciodată că băiţa noului membru al familiei este extrem de importantă. Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, baia nou-născutului se face în fiecare zi, la temperatura camerei, respectiv 25-26°C şi temperatura apei de 37°C. „Nu este necesară protejarea bontului ombilical. Baia se face cu blândeţe şi nu trebuie să dureze mai mult de 20 - 30 de minute. După baie, nou-născutul se usucă uşor cu un prosop moale, curat şi se efectuează toaleta parţială pentru ochi, urechi, cavitatea bucală, bontul ombilical, zona organelor genitale, iar unghiile se taie de fiecare dată când cresc”, au precizat cadrele medicale.

Totodată, băiţa îl calmează pe cel mic, aşa că, atunci când se apropie ora de culcare, este indicat să-l şi spălaţi. Veţi vedea că apa caldă îl linişteşte, îl relaxează şi pe deasupra, previne creşterea nivelului de adrenalină din organism. Desigur, băiţa poate fi însoţită de un scurt masaj, iar de aici şi până la un somnic uşor nu mai este decât un pas: lăpticul de seară.

Totodată, băiţa face mai mult decât să cureţe corpului bebeluşului. Aceasta îi stimulează chiar sistemul imunitar, îndepărtează uleiurile în exces de pe păr şi piele, curăţă cutele şi pliurile corpului, iar în plus alină disconfortul din zonele cu iritaţie de la scutec, dacă există aşa ceva.

Nu în ultimul rând, baia ghemotocului de om este un prilej foarte bun să observaţi lucruri în neregulă cu pielea copilului: zone iritate, umflate, vânătăi, pişcături de insecte etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU