17 Decembrie 2020
266 accesări
0 comentarii

Sunt persoane care nu consumă absolut deloc carne, dar care doresc să își ia aportul de proteine din alte alimente. Pentru toți acești oameni există o mulțime de surse vegetale care conțin chiar mai multe proteine decât carnea, lactatele sau ouăle. De exemplu, a precizat Laura Pârvu, nutriționist, spirulina conține proteine, în cantitate mai mare decât carnea de vită, de pui sau soia. Mai mult decât atât, nutrienții ei sunt de calitate superioară oricărei alte surse, apoi trebuie amintit acidul gama-linoleic, vitamina B12, fier și multe alte componente despre care s-a stabilit că protejează împotriva unor forme de cancer.

O altă calitate a acestei mici plante este aceea că, odată ajunsă în stomac, este foarte ușor de digerat. În primul rând, ea reduce colesterolul, protejează sistemul imunitar, stimulează absorbția mineralelor. O adevărată sursă de viață, spirulina energizează și protejează împotriva gripei și răcelii, herpesului, grăbește vindecarea în boli precum pojarul, oreionul. De asemenea, spanacul este o sursă bogată de proteine și este o sursă foarte bună de calciu, fier și vitamina C.

Nu în ultimul rând, semințele de cânepă conțin şase grame de proteine/100 g. Cercetătorii au descoperit chiar că semințele de cânepă sunt singura sursă de proteine comestibile asimilate complet de către organismul uman. Deci, în salatele pe care le preparaţi adăugaţi și o mână de astfel de semințe, de preferat măcinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU