05 August 2022
136 accesări
0 comentarii

Nucile nu doar că sunt extrem de gustoase, dar fac parte din categoria fructelor oleaginoase, care oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. În general, consumul acestora este asociat cu îmbunătăţirea performanţelor mintale sau îngrijirea sănătăţii aparatului cardiovascular. În realitate, aceste fructe au multe alte efecte pozitive. În primul rând, nucile sunt bogate în proteine cu o valoare nutriţională ridicată, antioxidanţi, carbohidraţi, acizi graşi Omega 3, vitamina E şi multe alte vitamine. Ca urmare, consumul regulat de nuci ajută digestia, întrucât aceste fructe conţin fibre. Totodată, ele previn şi ameliorează arsurile la stomac şi ajută la relaxarea şi reducerea inflamaţiilor la nivelul sfincterului esofagian.

S-au făcut numeroase studii care au dezvăluit beneficiile nucilor pentru sănătatea aparatului cardiovascular. De fapt, specialiştii vă recomandă să mâncați un pumn de nuci pe zi. De ce? Pentru că s-a dovedit că acestea conţin cea mai mare cantitate de antioxidanţi dintre toate fructele oleaginoase. Acizii graşi Omega 3 din nuci sunt foarte benefici pentru organism, îmbunătăţind circulaţia sanguină, măresc nivelul de serotonină din creier şi sunt săţioși. Pe lângă beneficiile oferite de acizii graşi, s-a dovedit că nucile ajută la arderea grăsimilor, mai ales în zona abdominală. Astfel, acest aliment este recomandat şi în curele de slăbire. Desigur, este indicat să îl consumați cu moderaţie. În plus, ele sunt indicate și în dieta persoanelor cu diabet. Motivul îl reprezintă faptul că acest aliment ajută la reglarea glicemiei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU