Sursa foto Saveo

Sursa foto Saveo
Sursa foto Saveo
Sfatul medicului
92 accesări 16 Octombrie 2020 0 comentarii

Nucile Macadamia micșorează riscul îngroșării arterelor

Știați că nucile Macadamia sunt cele mai sănătoase nuci din lume, datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate? În plus, acestea conțin aproximativ acid palmitoleic, omega-7, care le fac să fie o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B și fibre. Dacă vă gândiți că au colesterol, nu, nu au, iar conținutul lor de sodiu este redus.

Specialiștii au descoperit de-a lungul timpului că 100 de grame de nuci de Macadamia conțin 7,9 grame de carbohidrați, 74 grame de grăsimi, 9,2 grame de proteine, patru miligrame de vitamina E, 64 de miligrame de calciu, două miligrame de fier și 241 mg de fosfor. În urma acestor studii, cercetătorii din SUA afirmă că administrarea unui pumn de nuci de Macadamia în fiecare zi întârzie sau chiar elimină apariția bolilor de inimă, micșorând totodată riscul îngroșării arterelor.

Totodată, nucile de Macadamia sunt apreciate nu doar pentru aroma lor bogată, ci și pentru uleiul pe care îl conțin, miezul putând avea până la 80% ulei. Cea mai importantă utilizare a acestui produs este cea cosmetică. De asemenea, uleiul produs din aceste nuci este excelent pentru îngrijirea tenului. În plus, preparatul ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, are efect nutritiv, acționând la nivel celular, pentru refacerea integrității pielii. Nu în ultimul rând, acesta este utilizat pe zonele afectate de diverse leziuni, iritații sau zgârieturi și grăbește vindecarea. Datorită acestor calități, tratamentul cu ulei de nuci de Macadamia este recomandat în caz de piele fragilă, îmbătrânită și uscată, dar și în caz de cuperoză.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.