Ştiri medicale
1095 accesări 05 Decembrie 2017 0 comentarii

Numărul cazurilor de boli grave la copii, în creştere. Cum puteţi dona pentru Centrul Medical Focus

Statisticile arată că în anul 2017, numărul cazurilor de boli grave descoperite la copii a crescut alarmant.

Centrul Medical Focus din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acolo unde ajung micuţii bolnăviori, fie pentru analize, fie pentru tratament, este, uneori, supraaglomerat.

„Medical vorbind, 2017 a însemnat o creştere a numărului de cazuri descoperite la copii: limfoame, tumori, leucemii, vasculite, patologii rare. Cuvinte pe care niciun părinte nu ar trebui să le cunoască, să se confrunte cu ele. Noi, ca organizaţie, am ales să fim alături de ei. Îi vedem şi trăim alături de ei veştile cu analize bune şi mai puţin bune, cu transfuzii şi înţepături, cu plecări spre oraş sau ţară străină sau tratament avansat, celebrăm întoarcerea acasă când sunt bine şi îi susţinem atunci când recad sau, din păcate, atunci când nu mai e nimic de făcut decât îngrijirea paliativă, în care şi noi, şi medicii ne dorim să le oferim o trecere lină, demnă şi fără dureri”, explică Alina Vasea, preşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”, care coordonează Centrul medical de zi Focus, denumit şi compartimentul de onco-hematologie pediatrică cu spitalizare de zi.

De altfel, „Dăruieşte Aripi” a donat Centrului Focus, în 2017, echipamente medicale în valoare de 50.000 de lei, adică mai mult de 11.000 de euro. Sonda cardiacă pediatrică achiziţionată foloseşte la depistarea malformaţiilor şi complicaţiilor care apar la micii pacienţi de la centru. Videcapilaroscopul care depistează modificări patologice incipiente la pacienţii cu boli rare şi reumatologice a adus Centrului Focus şi titlul de Centru Eustar - membru cu drepturi depline cu acces la biblioteca medicală internaţională de cazuri medicale specifice. De acum, medicii de la centru au la dispoziţie echipe medicale multidisciplinare internaţionale, cu care se pot sfătui în timp real pentru a găsi cele mai bune şi eficiente soluţii pentru copiii aflaţi în suferinţă.

Şi noi putem ajuta!

Companiile cu profit pot direcţiona 20 % din impozitul pe profit datorat statului, prin încheierea unui contract de sponsorizare. De asemenea, nicio sumă nu e mică pentru a sprijini proiectele organizaţiei. Contribuţiile în lei sau euro pot fi depuse în contul Asociaţiei Dăruieşte Aripi, RO70BTRLRONCRT0207503901, pentru lei, şi RO20BTRLEURCRT0207503901, pentru euro.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.