26 Octombrie 2018
892 accesări
0 comentarii

Dragi părinţi, trebuie să fiţi mereu conştienţi de faptul că stilul de alimentaţie la copii se formează încă de la vârste mici, acesta având un rol decisiv în dezvoltarea organismului, iar în acelaşi timp, deprinderile celor mici devin obiceiuri în perioada adultă. O alimentaţie haotică poate atrage după sine şi diabetul. Altfel spus, o greşeală în alimentaţia copiilor făcută azi poate genera un dezechilibru mâine, iar toate aceste dezechilibre duc adeseori la boli.

Potrivit specialiştilor, în ultimii ani, România s-a confruntat cu tot mai multe cazuri de diabet. Desigur, supraponderalitatea are o prevalenţă mare şi la fel obezitatea.

„Din păcate, diabetul zaharat tip 2 este din ce în ce mai răspândit la tineri. Până acum câţiva ani, aceasta era o formă de diabet considerată apanajul vârstei de 40 de ani plus. În prezent, din cauza creşterii dezechilibrelor la copii - supraponderalitate, obezitate, dislipidemii -, a răspândirii alimentaţiei proaste şi a sedentarismului, diabetul zaharat tip 2 a ajuns să apară la grupe mici de vârstă”, a declarat Luminiţa Florea, specialist nutriţie.

Pentru a preveni apariţia acestei boli, părinţii ar trebui să le cultive celor mici un stil de viaţă echilibrat şi mai ales să nu uite că ei sunt exemplul pe care îl vor urma copiii, inclusiv în alimentaţie. Totodată, este necesar ca adulţii să acorde o atenţie sporită alimentelor sănătoase, să promoveze mişcarea, nu sedentarismul, şi să le verifice tot timpul greutatea corporală.

„Fie că vorbim de o problemă de exces (obezitate, greutate mare) sau deficit (anorexie etc.), rezolvarea stă în identificarea cauzei şi nu în tratarea efectului”, a completat specialistul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU